Nieuwbouw

We kunnen voor u een compleet nieuwbouwproject verzorgen. Het ontwerp,  de calculatie, werkvoorbereiding, fundatie, opbouw, isolatie, metselwerk, afbouw of betimmering; als bouwbedrijf kennen we de kneepjes van het vak. Misschien denkt u na over het bouwen van een extra, kleine woning in uw tuin, het bouwen van een aanbouw of de bouw van een tuinhuis?

Onze werkwijze beperkt zich niet tot een bepaalde stijl. Van klassiek tot modern, wij bouwen uw nieuwbouw naar uw smaak. We kennen alle facetten van het bouwproces. De calculatie, constructieberekening, werkvoorbereiding en dergelijke kunt u bij het bouwen zorgeloos uit handen geven. Zoveel mogelijk betrekken we u in elke fase van het bouwen, zodat we optimaal op uw wensen kunnen inspelen.

Zaken waar u zelf niet aan zou denken bij het bouwen, zijn bij ons in vertrouwde handen. Want wat heeft u aan prachtige materialen, wanneer ze oncomfortabel zijn, niet passen bij de stijl van uw nieuwbouw project of wanneer ze niet op de juiste manier in uw bouw verwerkt zijn?

Nieuwbouw prijzig? Dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Zonder afbreuk te doen aan kwaliteit kunnen we u adviseren wanneer het budget wat beperkter is. Het verschil kan dan bijvoorbeeld zitten in de mate van verfraaiing en/of afwerking van details, maar zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Het is soms ook zeker de moeite waard om te kijken wat de kostenverschillen precies zijn tussen een verbouwing en een nieuwbouw, omdat dit niet altijd veel van elkaar hoeft te verschillen.

Verbouw

Ruimte went snel, gebrek aan ruimte nooit. Wij helpen u graag bij het verbouwen van uw pand of huis. Met een schitterende aanbouw of verbouwing als resultaat. Passend bij de stijl van uw huidige woning of kantoor. Ambachtelijk gebouwd, bestendig tot in de verre toekomst en binnen uw budget.

Bij een tekort aan ruimte denkt u misschien direct aan een uitbouw. We hebben ervaring met het uitbouwen van allerlei stijlen en soorten panden. Maar ook interne verbouwingen kunnen u veel nieuwe ruimte bieden, we verrichten ze dan ook regelmatig. Kampt u ook met ruimtegebrek? Soms kan een specialist u meer mogelijkheden voor verbouwen tonen dan u zelf zou durven dromen. Bijvoorbeeld wanneer een ruimte functioneler benut kan worden. We kijken graag eens met u mee waar de mogelijkheden liggen voor een verbouwing. Of het nu leidt tot intern verbouwen of een aanbouw, uw verbouwing wordt door ons zorgvuldig en vakkundig uitgevoerd.

Samen kijken we met u naar uw woonbehoeftes en hoe u met verbouwen extra ruimte kunt creëren. Voor een middenwoning kan een verbouwing aan de achterkant al veel nieuwe ruimte bieden. Of wellicht een andere keukenindeling waar u zelf nog niet aan had gedacht. We bekijken de nieuwe situatie in de tuin en houden rekening met de buren. Bepalend is sowieso bijvoorbeeld de indeling van de begane grond, de gewenste zon inval en/of de ligging van uw tuin. Ook de bouwkundige staat van uw woning moet van tevoren gecontroleerd worden voor een verbouw.

Renovatie

In letterlijke zin betekent renovatie: vernieuwen en verbeteren, met behoud van de authentieke stijl. Daar heeft u een bedrijf voor nodig met kennis van oude bouwstijlen en ervaring. Renovatie van monumentale panden, boerderijen, herenhuizen, historische woningen, we maken ze zoals u het voor ogen heeft. We mochten in het verleden al een behoorlijk aantal renovatie van woningen en kantoorpanden verzorgen in zowel klassieke als strakke en moderne stijlen. Van de renovatie van een monumentaal pand tot het vervangen van de oude balklaag in een woonkamer, de montage van nieuwe kozijnen en het aanbrengen van isolatie. Door deze verbouwingen konden we onze kennis en vakmanschap laten zien.

Onderhoud

Naast renovatie is onderhoud ook een tak in de bouwsector wat met de juiste zorg gedaan moet worden. Voorafgaand aan de renovatie inspecteren we de constructie. Kan een muur uitgebroken worden voor een verbouw of zijn er draagmuren waar voorzieningen voor moeten worden getroffen? Hoe zit het met fundatie? Hoe moet uw aanbouw geïsoleerd worden? Wat is de leeftijd van uw woning? Welke vloer ligt erin? Is het hout nog in een goede staat? Allemaal punten waar we naar kijken voordat we zullen starten.